Choo-Choo

Met de slaaptrein uitgerust naar jouw gedroomde bestemming

iconen

Met de slaaptrein uitgerust naar jouw gedroomde bestemming

iconen

‘s Nachts reis naar:

Over de nachttrein

De nachttrein is de laatste jaren enorm in populariteit aan het toenemen. Ook wij bij Choo-Choo zijn er groot fan van: in slaap vallen op het cadans van de rijdende trein en uitgerust aankomen op bestemming. In de nachttrein naar Venetië kom je tijdens zonsopkomst de lagune binnengereden, hoeveel mooier wil je het hebben? 

Gelukkig zijn er steeds meer steden in Europa makkelijk met

de nachttrein te bereiken. Zo rijdt de NightJet van Amsterdam naar Wenen weer sinds 2021 en zet ook de Franse SNCF in op meer Europese nachttrein-verbindingen. Hieronder staat een overzicht van alle bestemmingen die wij aanbieden. Staat jouw nachttrein er niet tussen? Stuur ons dan gerust een mail. Voor de nachttrein naar Berlijn hebben wij een aparte pagina gemaakt.

Letter_Wit_Wenen

WENEN
OOSTENRIJK

REISSCHEMA:
• 19:30 AMSTERDAM CS
• 09:04 WENEN

PRIJS:

CC_VA_154.95

De nachttrein naar Wenen wordt steeds populairder, en dat begrijpen wij wel! Het is een fantastische culturele stad met vele operahuizen en paleizen, maar nog belangrijker: zonder overstappen ben je er al. Met de trein naar Oostenrijk was dus nog nooit zo makkelijk. Boek een cabine of couchette en kom ’s ochtends aan in deze prachtige stad.

Letter_wit_innsbruck

INNSBRUCK
OOSTENRIJK

REISSCHEMA:
• 19:00 AMSTERDAM CS
• 09:14 INNSBRUCK

PRIJS:

CC_VA_154.95

Nog zo’n prachtige Oostenrijkse Alpenstad die zonder overstappen te bereiken is. Daarom is het is een ideaal vertrekpunt voor een duurzame wintersportvakantie. De nachttrein naar Innsbruck zorgt ervoor dat je vanaf dag 1 uitgerust op de pistes staat, en opgeladen bent voor de après-ski. 

Letter_Wit_Stockholm

STOCKHOLM
ZWEDEN

REISSCHEMA:
• 13:00 AMSTERDAM CS
• 09:55 STOCKHOLM

PRIJS:

CC_VA_149

Iedereen kent de nachttreinen naar het zuiden en het oosten, maar wist je dat er een nachttrein naar Stockholm gaat? In de middag stap je op de trein van Amsterdam Centraal naar Hamburg en vanaf daar rijd je slapend naar de hoofdstad van Zweden! Ideaal voor een winterse citytrip. En: met slechts 1 nachttrein meer zit je boven de poolcirkel. Een unieke locatie, gewoon met de trein te bereiken.

Letter_wit_Budapest

BOEDAPEST
HONGARIJE

REISSCHEMA:
• 14:38 AMSTERDAM CS
• 09:19 BOEDAPEST

PRIJS:

CC_VA_184.95

Wist je dat Boedapest ook wel het Parijs van het Oosten genoemd wordt? En dat je er met 2 keer overstappen en een nachttrein al bent? Dat is pas reizen zonder gedoe. Daarnaast staat Boedapest bekend om haar vele spa’s en warmwaterbronnen Boek de nachttrein naar Boedapest voor het meest ontspannende weekendje weg!

Letter_Wit_Zagreb

ZAGREB
KROATIË

REISSCHEMA:
• 14:38 AMSTERDAM CS
• 10:39 ZAGREB

PRIJS:

CC_VA_249.90

Mooie natuur, heerlijke stranden en bijzondere architectuur: dat is waar Kroatië om bekend staat. Met de nachttrein naar Zagreb, de hoofdstad, duurt slechts 19 uur, waarvan je het grootste deel slapend doorbrengt! Je komt ook nog eens aan in de late ochtend, perfect voor op tijd voor Špica, het wekelijkse koffiemoment waarbij iedereen samenkomt in het centrum van de stad om de week door te spreken.

Italië en Frankrijk

Naast deze bijzondere routes bieden wij ook de meer bekende trajecten naar het zuiden van Europa aan. Bekijk hieronder de opties voor de Intercites des Nuit of de InterCityNotte. Staat jouw bestemming er niet tussen of ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Mail ons dan gerust!

De nachttreinen naar Rome, Milaan en Venetië hebben wij uitgebreid beschreven op de desbetreffende pagina’s en deze treinen komen onderweg ook nog langs Bologna en Firenze, dus die routes kan je ook aanvragen! Maar wist je dat je nog vele zuidelijker kan gaan?

Letter_Wit_Napels

NAPELS
ITALIË

REISSCHEMA:
• 08:08 AMSTERDAM CS
• 08:46 NAPELS

PRIJS:

CC_VA_174.50

De geboorteplaats van de pizza en bekend van de Vesuvius. Maar als je deze wilt beklimmen, moet je wel goed uitgerust zijn. Onze oplossing daarvoor kan je ondertussen al raden.. Reis met 1 overstap naar Milaan en pak vanaf daar de nachttrein naar Napels.

Letter_Wit_Messina

MESSINA
ITALIË

REISSCHEMA:
• 08:08 AMSTERDAM CS
• 15:35 MESSINA

PRIJS:

CC_VA_187.75

Met de nachttrein naar Sicilië? Ook dat is mogelijk! Je stapt wederom op in Milaan en rijdt slapend naar Napels. Daar kom je de volgende ochtend aan. Het laatste stuk gaat wel met de reguliere trein, maar je rijdt dan prachtig langs de kust. Aan boord van de trein kan je ondertussen genieten van een uitgebreid menu en Italiaanse espresso van de kwaliteit die je gewend bent.

Letter_Wit_Bari

BARI
ITALIË

REISSCHEMA:
• 08:08 AMSTERDAM CS
• 07:39 BARI

PRIJS:

CC_VA_185.85

Nog zo’n prachtige Italiaanse kuststad die met de nachttrein te bereiken is. Ook hier vertrek je vanaf ons favoriete vertrekpunt in Italië, Milaan, en rijd je in één keer door. De volgende ochtend vroeg ben je er al! Vanaf hier kan je zelfs de veerboot naar Albanië, Kroatië of Montenegro, perfect voor een interrail reis door Zuid-Europa.

Letter_Wit_Toulouse

TOULOUSE
FRANKRIJK

REISSCHEMA:
• 16:15 AMSTERDAM CS
• 06:00 TOULOUSE

PRIJS:

CC_VA_94.50

De vierde stad van Frankrijk en heerlijk in het zuiden gelegen. Stap in Parijs rond 9u ’s avonds op de trein en komt om 6 uur ’s ochtends aan in Toulouse, precies op tijd voor de eerste versgebakken croissants van de dag!

Letter_Wit_Nice

NICE
FRANKRIJK

REISSCHEMA:
• 16:15 AMSTERDAM CS
• 09:08 NICE

PRIJS:

CC_VA_99.50

De franse noemen het de parel van het zuiden, wij noemen het een heerlijke vakantie bestemming. Geen files op Route du Soleil, maar direct wakker worden aan de middellandse zee. Strek je benen op de boulevard en geniet van de zon.

Premium reizen

Wij boeken standaard een couchette, maar heb je onderweg behoefte aan extra comfort en privacy? Overweeg dan onze Premium-opties. De Nightjet heeft namelijk een ruim assortiment. Hieronder lees je alle verschillende opties:

De couchette
Perfect voor de ideale interrail-ervaring. Ga voor de optie met 6 of 4 personen en maak vrienden tijdens je reis! Inclusief een deken en kussen, een Weens ontbijt en WC dichtbij in de wagon. Reis je met een groep vrienden? Kies van voor een privé couchette en geniet van de gehele cabine voor jullie alleen.

De slaapcabine
De luxere variant, voorzien van een gehele opgemaakt bed en een wastafel in de cabine. Slaap met maximaal 2 andere mensen, of huur hem voor jezelf en 2 reisgenoten. Reis je alleen? Geen probleem, deze optie kan je ook makkelijk voor jezelf afhuren. ‘s Ochtends kan je genieten van het à la carte-menu op het door jou gewenste tijdstip. Ontbreekt er nog iets? Vraag het dan direct door de intercom aan het treinpersoneel.

De slaapcabine deluxe
De meest luxueuze variant: je hebt al het bovenstaande maar dan inclusief douche, wc en handdoeken. Beter ga je het niet krijgen! Fris en fruitig aankomen op bestemming. Klaar voor jouw werkafspraak, of om de stad te verkennen!

Boek nu